Sandrien Mitshabu Kamina Ntenda Musangu

Warme welkom bij Studio Muji

 

Hallo,

Ik ben Sandrien Mitshabu Kamina Ntenda Musangu

Zoals mijn naam het al een beetje verklapt, zijn mijn roots mooi verdeeld over België en Congo.

Een mengeling van 2 culturen die me heel wat moois brengen. 

Hiernaast ben ik moeder van 3 heerlijke kinderen, die me ten gepaste tijden de nodige spiegels voorhouden.

Mijn flow en drive in het leven vind ik terug in mijn passie voor dans, improvisatietheater, muziek en reizen. Verder kom ik helemaal tot mezelf tijdens het verbinden met familie, vrienden en het verdiepen in het proces van relaties tussen en met mensen over culturen heen

 

 

STUDIO MUJI

MUJI staat voor GEWORTELD & ROOTS in mijn Congolese vadertaal Tshiluba

 

 

 

Terugkijkend op mijn reis doorheen (werk)ervaringen en professionalisering, zijn mijn empathisch vermogen en intuïtie steeds mijn kompas geweest. 

Binnen het werkveld, verbind ik me de laatste 20 jaar met kinderen en jongeren. Hun spelplezier en rijkelijke fantasie blijven mij inspireren zodat ik mee kan bewegen binnen hun fantasiewereld.

Jongeren en (jong)volwassenen dagen me daarentegen uit. Als een dans van her-connecteren met hun fantasie en spelplezier creëer ik een ingang tot hun creatief proces van denken en voelen. Ik laat hen het vergeten spelplezier en loslaten ervaren zodat ze terug tot deze interne prikkel van ontlading komen. Deze opening zorgt voor een nieuwe poort naar zelfontdekking en zelfregulatie. 

In een snel varende, overprikkelende transculturele maatschappij word ik echter ook uitgedaagd door de fragiliteit van het leven.  Ik ontmoet veel kinderen, jongeren en jong(volwassenen) die het dagelijkse functioneren niet als van zelfsprekend ervaren.  

Voor hen en met hen tracht ik de hulpvragen helder te krijgen. 

 

 

 

 

Dance like a ROOT

Be ROOTED in yourself

ROOT your trust

Trust your ROOT

BE MUJI

 

Doorheen de jaren aan opleidingen en (werk)ervaringen bleef ik me verdiepen in materie om inzichten en handvaten te bieden bij deze hulpvragen.  Ik ontwerp een traject op maat, en geef psycho-educatie bij volgende vragen:

 

  • Hoe krijg je als kind/jongere van de toekomst de 'ON' uit ONRUST en kan je deze ombuigen naar het ervaren van zelfregulerende innerlijke rust? 
  • Hoe kan je als ouder je kind ondersteunen binnen hun hulpvraag. Welke plaats neem je dan in?
  • Welke opvoedings- en onderwijsnoden heeft mijn kind/jongere? Welke hulplijnen en hulpbronnen hebben ze nodig?
  • Welke rol heeft het familiesysteem binnen het herstelproces en hoe bereid ben je zelf als ouder om naar eigen kwetsbaarheden te kijken?
  • Hoe kan je als gezin terug naar elkaar groeien en meer ruimte laten om elkaar te begrijpen?
  • Hoe kan je kinderen en jongeren klaarstomen voor de transculturele toekomst waar zij nu al in bewegen? 
  • Hoe kan je vanuit een bredere benadering, zoals kruispuntdenken, gaan kijken naar identiteitsvragen en het transformeren van blokkades en traumaverwerking?
  • Hoe kunnen we hierbij een bredere maatschappelijke brug bouwen over culturen, overtuigingen en gender heen?
  • Hoe krijg je als (jong)volwassen meer inzicht in eigen emotieregulatie, belemmerende overtuigingen of valse identificatie?
  • Hoe kan je terugkomende patronen ombuigen of traumatische ervaringen opsporen, doorvoelen en (verder) verwerken? 

 

Via onderstaande link geef ik jullie graag een inkijk in mijn (werk)ervaring en opleidingen. Dit alles breng ik samen binnen mijn praktijk STUDIO MUJI

 

 

Ik luister naar jouw unieke verhaal en samen stippelen we een traject op maat uit dat tegemoet komt aan jouw hulpvragen en achterliggende verlangens.

We kijken voorbij de symptomen of achter het gedrag naar wat er zich werkelijk afspeelt in jouw binnenwereld.

We houden rekening met jouw systeem, jouw intergenerationele lijn, jouw roots. Doorheen je proces bekijken we hoe je van binnenuit kan aansterken, zodat je sterk, gegrond en diep geworteld vanuit zelfliefde veerkrachtig bent. 

We leren met een open en zelfreflectieve bril naar het proces te kijken, waarbij zelfvertouwen en zelfbeheersing terug in evenwicht komen.  We werken samen naar een positieve mindset. Deze geeft de kracht om piekerende gedachten, angsten en verdrongen emoties de ruimte te geven om los gelaten te worden. 

 

Via onderstaande knoppen kom je terecht bij de vormen van ervaringsgerichte psychotherapie en (transculturele) coaching die ik aanbied.