Schaduwwerk

Alles wat straalt of is, heeft ook een schaduwkant. 

Stel je eens voor?

 

Wat als je met je innerlijke criticus, je boosheid, je faalangst, je zelfvertrouwen en je talenten samen rond een tafel kon zitten om elkaar te leren kennen? 

Wat als we een platform kunnen voorzien waar zij naar elkaar luisteren en op een verbindende manier kunnen communiceren?

Wat als we zo jouw schaduwkanten uitnodigen om er te mogen zijn en echt kunnen luisteren naar wat ze jou komen brengen?

Binnen schaduwwerk gaan we net aan de slag met die stukjes aan je zelf waar je niet trots op bent. 

Via beweging, schrijven, tekenen, specifieke visualisaties en geleide meditaties gaan we aan de slag met jouw stukken die onbewust om aandacht vragen. 

Dit binnen een veilige therapeutische setting. 

 

Wat is schaduwwerk? 

 

Wij hebben vaak de intentie om onze negatieve gevoelens, gedachten en ervaringen zo snel mogelijk weg te duwen of te verdringen

Onze belemmerende overtuiging ' dat we steeds flink moeten zijn', creeërt verdedigingsmechanismen om deze negatieve, beladen gevoelens naar ons onderbewuste weg te duwen, diep weg in je kelder. We gaan deze afwijzen en onderdrukken. Maar deze verdrongen ervaringen zijn echter niet weg. Ze zitten nog vast in jouw systeem en wanneer je onbewust getriggerd wordt, komen deze net bewust aan de oppervlakte.

Dit vaak in de vorm van onzekerheid, boosheid, angst, blokkades, weerstand, of bijvoorbeeld vastlopende en terugkomende patronen die voor een onevenwicht zorgen brengen binnen je dagelijkse functioneren. 

Schaduwkanten zijn net deze kanten van ons gedrag waar wij geen zicht op hebben of die we ontkennen.

Schaduwwerk is het proces van het erkennen en accepteren van de verborgen delen van je persoonlijkheid. Deze verborgen, onzichtbare delen noemen we de schaduw.  

 

 


Tarieven Prijs
Kennismakingsgesprek (face-to-face, zoom,telefonisch) gratis
intakegesprek € 75
sessie schaduwwerk € 60/u
sessie schaduwwerk als onderdeel van traject op maat prijs op aanvraag