Lichaamsgerichte coaching

 

 • Tijdens de lichaamsgerichte coaching ga ik met jou op verkenning. We exploreren jouw referentiekaders en emotioneel functioneren via lichaamsgerichte opdrachten en oefeningen. 

Hier kijk ik als lichaamsgerichte coach naar lichaamsspanning, lichaamstaal, houding en de manier van bewegen.

De stagnatie of spanning op en in je lijf die samenvalt met deze hardnekkige overtuigingen gaan we lokaliseren en we gaan er vanuit een re-connecteren met het lichaam terug mee aan de slag. Via beweging en intern tot rust komen trachten we deze spanning te ontladen en kom je terug in contact met jezelf en je proces.  

Je ontvangt doorheen je proces een rugzak aan zelfregulerende tools, waar je thuis mee aan de slag kan gaan.

Tijdens de lichaamsgerichte coaching werken we onder andere met onderstaande ervaringsgerichte werkvormen:

 • ademwerk
 • lichaamsbewustheid & bodywork via Feldenkraise methode
 • psycho-fysieke oefeningen om emoties beter te reguleren
 • visualisaties en geleide meditatie
 • mindfulness
 • talententaal gekoppeld aan het lichaamsgerichte proces

Waarom is het in contact staan met ons lichaam zo belangrijk? 

 

Het lichaam heeft een geheugen

Vanaf de geboorte worden we gevormd door enerzijds ons DNA (nature), wat we genetisch doorkregen van de generaties voor ons, en anderzijds via bio-chemische processen (Nuture)

Bio-chemische processen, zijn de processen en communicatie die er gevoerd wordt tussen tussen de cellen in ons lichaam en deze in onze hersenen. Er ontstaat zo een mooie wisselwerking tussen gedachten en fysieke gewaarwording.

M.a.w alles wat we ervaren via onze zintuigen geeft een direct signaal door naar de hersenen en visa-versa. Deze verzameling aan ervaringen worden dan opgeslagen en vormen de basis van jou voorprogrammatie. De basis van hoe jij verder zal groeien binnen jouw ontwikkelingsproces.

Hieronder valt onder andere de wijze van opvoeding, de normen en waarden die we meekregen vanuit onze sociale context, wijze van omgaan met uitdagingen en verwerking van traumatische ervaringen, onze coöpingmechanismen die ons dienen om grip te houden op onze realiteit.  Zo bouwen we een archief uit aan referentiekaders waar we uit putten wanneer we in relatie staan tot anderen en de wereld om ons heen

Binnen de lichaamsgerichte coaching gaan we dieper in op deze voorprogrammatie die jammer genoeg ook zorgt voor valse identificaties en belemmerende overtuigingen. 

bijvoorbeeld:

 • "Ik ben niet intelligent genoeg"
 • "Ik voldoe niet aan het schoonheidsideaal, dus ik ben lelijk en minderwaardig"
 • " Wie niet werkt is lui en dom"
 • "Als ik maar genoeg zorg draag voor anderen, zullen ze mij wel graag zien"
 • "Je moet hard werken om 'iemand' te zijn of ergens te geraken in het leven"

 

Door in contact te staan met ons lichaam en zijn zintuigelijke waarneming kunnen we preventief beter invoelen wanneer ons lichaam zich in spanning zet door een onbewuste trigger, en deze op korte duur terug ontladen en ontspannen en ombuigen.

 

Tarieven Prijs
kennismakingsgesprek (face to face, zoom, telefonisch) gratis
Intakegesprek (gesprek + verwerking traject op maat) € 65
individuele sessie € 55
groepssessie (bij min. 6 deelnemers) € 35/1,5u