Inspireren onze kracht

Improviseren ons talent

- terugspeeltheater voor elke gelegenheid -

 

Reeds 12 jaar maak ik deel uit van het eerste Belgische terugspeeltheater Playb(L)ack. 

Ik nodig jullie graag uit om onderstaande tekst door te nemen. Bij interesse kan je dit initiatief verder bekijken op de officiële website. Een rechtstreekse link kan je onderaan terugvinden. 

 

Onze levens zitten vol verhalen. In terugspeeltheater worden mensen samengebracht om hun verhalen te delen. Die kunnen gaan over wat je motiveert in het leven, over inspirerende en beklijvende gebeurtenissen tijdens het opgroeien, maar ook over handen-in-het-haar momenten. We ontmoeten elkaar via het delen van deze verhalen. Zo worden onzichtbare verbindingen tussen ons zichtbaar gemaakt.

De verhalen komen tot leven in de vorm van geïmproviseerd theater. Zoals onze naam het weerklinkt spelen we dus vanuit het niets, vanuit het zwarte gat. We laten het denken los en spelen vanuit impulsen.

Het verhaal wordt teruggespeeld. Niet letterlijk maar met oog voor symboliek, voor de gevoelens in het verhaal, het persoonlijke verlangen, het universeel herkenbare maar soms ook met wat er zich in de schaduw begeeft. Elementen uit het verhaal worden uitvergroot of lichtjes getransformeerd. Het is een spiegel maar met respect voor de verteller en haar verhaal.

 

Doet jouw hart een sprongetje en ben je geprikkeld bij het lezen van deze korte omschrijving?  Neem dan snel een kijkje op de officiële website via onderstaande link.